Υλικά
υλικά (για 16 ρολά)
8 μεγάλες φέτες καπνιστό ζαμπόν, όχι πολύ λεπτές
250 γρ. ανθότυρο με κατίκι ανάμεικτα
4 ξερά σύκα σε μικρά κομματάκια
1/2 κ.γ. ροζ πιπέρι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Λυώνουμε με το πιρούνι τα τυριά και τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.
Μοιράζουμε το μείγμα στις φέτες και τυλίγουμε σε σφιχτά ρολά.
Σκεπάζουμε τα ρολά με μεμβράνη και τα διατηρούμε στο ψυγείο.
Μετά από 1 1/2 ώρα μπορούμε να τα σερβίρουμε, κόβοντας το καθένα σε δύο ή τρία μικρά ρολά, ανάλογα με το μήκος τους.
Μπορούμε να γαρνίρουμε το καθένα με μια στενή λωρίδα κόκκινης ψητής πιπεριάς.