Υλικά
υλικά
1 τρυφερή σαλάτα
1 μικρή λόλα πράσινη
4-5 κλαδάκια ρόκας
1 μικρό αντίβ
1 ώριμο αβοκάντο
1 μεγάλο πορτοκάλι
1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα
1 μικρό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
2 κ.σ. σπόρους ροδιού (προαιρετικά)
για το ντρέσινγκ
3 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.σ. χυμό λεμονιού
1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
1 κ.γ. μέλι
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πλένουμε τα σαλατικά, τα στεγνώνουμε και τα χοντροκόβουμε.
Κόβουμε το αντίβ σε πολύ λεπτά φετάκια.
Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και κόβουμε τη σάρκα του σε κυβάκια, χωρίς τις λευκές μεμβράνες, φροντίζοντας να μαζέψουμε τους χυμούς.
Καθαρίζουμε το αβοκάντο και το κόβουμε σε φετάκια.
Αναμειγνύουμε τα υλικά του ντρέσινγκ και τα χτυπάμε καλά.
Δοκιμάζουμε το αλάτι.
Σ' ένα βαθύ σκεύος μαζεύουμε όλα τα σαλατικά, ρίχνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε προσεκτικά.
Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε απλωτή πιατέλα.
Σκορπίζουμε από πάνω το ρόδι και την καρυδόψιχα, που έχουμε καβουρδίσει για 2' σε στεγνό τηγανάκι.
Ρίχνουμε και όσο ντρέσινγκ έμεινε στο πρώτο σκεύος και σερβίρουμε.