Υλικά
υλικά για 2 άτομα
8 μεσαίες γαρίδες
1/2 φλ. τσ. σέλερυ, κομμένο σε πολύ λεπτά φετάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό τμήμα)
τέσσερα φυλλαράκια μαϊντανού
αλάτι
για τη σάλτσα:
2 κ.σ. κέτσαπ απλή
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.γ. χορσράντις σως (από βαζάκι)
2 κ.σ. βότκα
1/3 κ.γ. χυμός λεμονιού
1/3 κ.γ. ταμπάσκο σως
παρασκευή
Χρησιμοποιούμε γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες ωμές με το κέλυφος, που έχουμε αφήσει να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Βράζουμε νερό αρκετό ώστε να τις σκεπάσει σε μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε αλάτι και ρίχνουμε τις γαρίδες για 3'-4'.
Τις στραγγίζουμε αμέσως και όταν κρυώσουν λίγο τις καθαρίζουμε.
Κρατάμε δύο ολόκληρες και κόβουμε τις υπόλοιπες σε τρία-τέσσερα κομμάτια.
Χτυπάμε όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί, προσθέτουμε τα λαχανικά και τις κομμένες γαρίδες και ανακατεύουμε καλά.
Κρατάμε το μείγμα σε μπολ σκεπασμένο με μεμβράνη, στο ψυγείο.
Λίγο πριν το σερβίρισμα το μοιράζουμε σε δύο ποτήρια του μαρτίνι και γαρνίρουμε το καθένα με μία ολόκληρη γαρίδα και δύο φυλλαράκια μαΪντανού.