Καπουτσίνο μανιταριών

Καπουτσίνο μανιταριών
υλικά
500 φρέσκα μανιτάρια λευκά ή μπράουν
30 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, μουλιασμένα σε 1 φλ.τσ. χλιαρό νερό
1 λίτρο ζωμό κότας
100 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρών
100 ml γάλα
100 ml κρασί Πορτό
4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες (το λευκό τμήμα)
2 σκ.σκόρδο κομμένες στη μέση
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι λευκό από μύλο

παρασκευή

Εχουμε μουλιάσει τα πορτσίνι γιά 30'-40', μέχρι να μαλακώσουν τελείως και τα στεγνώνουμε με χαρτί. Πλένουμε τα φρέσκα μανιτάρια, τα σκουπίζουμε και τα κόβουμε σε χοντρά φετάκια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια κατσαρόλα και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια με τα μανιτάρια -φρέσκα και αποξηραμένα- και το σκόρδο γιά 3'. Σβήνουμε με το Πορτό και αφήνουμε 1' να βράσει. Ρίχνουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε 10'. Προσθέτουμε την κρέμα, αλατίζουμε και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει άλλα 5'. Την περνάμε στο μπλέντερ, δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τη μοιράζουμε σε φλιτζανάκια του καφέ. Χτυπαμε με το εργαλείο του φραππέ ή τη μηχανή του καπουτσίνο το γάλα, να γίνει αφρός και το μοιράζουμε με το κουτάλι επάνω στα φλιτζανάκια. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο και σερβίρουμε αμέσως.

tips: προσθέτουμε στο μπλέντερ μιά φέτα 60 γρ. φουά γκρα ή το ρίχνουμε στη σούπα στο τέλος, σε κομματάκια.



Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen