Υλικά
1/2 κιλού βοδινό συκώτιΥλικά (για 6 άτομα)
1/4 κιλού κατατεμαχισμένα μανιτάρια
1/4 κούπας κατατεμαχισμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1/4 κούπας δυνατό κόκκινο ξηρό κρασί (όπως το ξηρό Marsala)
1 κουταλιά γλυκού αλάτι και τριμμένο σκόρδο
1/8 κουταλιάς γλυκού τριμμένη κόκκινη καυτερή πιπεριά
1/8 κουταλιάς γλυκού πιπέρι αιγυπτιακό (μαύρο)
1/4 κουταλιάς γλυκού ξερό κύμινο, κόλιανδρος και κάρο (αγριοκύμινο)
1/8 κουταλιάς γλυκού ξερό θυμάρι
4 κουταλιές σούπας γίδινο βούτυρο (1/4 κούπας)
1/8 κουταλιάς σούπας φρέσκος άνηθος κατατεμαχισμένος
Εκτέλεση
Πλένονται, στεγνώνονται, κατατεμαχίζονται τα κομμάτια από το βοδινό συκώτι.
Τα τεμαχισμένα κρεμμύδια και τα μανιτάρια φρυγανίζονται σε ρηχό τηγάνι (φρύγετρο) επί περίπου 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά μαζί με το βούτυρο, έως ότου τα κρεμμύδια αποκτήσουν χρυσοκάστανο χρώμα.
Αφαιρούνται μανιτάρια και κρεμμύδια και προστίθεται το κατατεμαχισμένο συκώτι που φρυγανίζεται και αυτό επί περίπου 5 λεπτά, έως ότου χαθεί εντελώς το ερυθρωπό χρώμα στο εσωτερικό του.
Όλα μαζί τα υλικά τοποθετούνται σε βαθύ σκεύος και προστίθενται τα αρωματικά βότανα, η πιπεριά, το πιπέρι, το σκόρδο και το κρασί.
Το μείγμα αναδεύεται και εάν είναι πολύ πηκτό προστίθενται 1 ή 2 κουταλιές γίδινο βούτυρο.
Τοποθετείται σε ατομικά σκεύη (φορμάκια) και σερβίρεται αφού ψυχθεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.από το "Γαστρονομικόν, η τέχνη της μαγειρικής στην Αρχαία Ελλάδα", του Γ.Ηλιόπουλου