Follow us

Αγριογούρουνο στη γάστρα με σάλτσα σοκολάτας

Αγριογούρουνο στη γάστρα με σάλτσα σοκολάτας

Υλικά

υλικά

2 κ. περίπου αγριογούρουνου γιά φούρνο κομμένο σε μικρότερα κομμάτια

500 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου

1 κεφάλι σκόρδο καθαρισμένο

2 κ.σ. κουκουνάρι

20 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 80% κακάο

1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες

1 καρότο σε φετάκια

1 πορτοκάλι, το ξύσμα και τον χυμό

600 γρ. κόκκινο κρασί

2 φλ.τσ. ζωμό κρέατος

2 κ.σ. φρέσκο θυμάρι

10 κόκκοι πιπεριού 5 κόκκοι μπαχάρι

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Βάζουμε τα κομμάτια του κρέατος να μαριναριστούν με το κρασί, το ζωμό, κόκκους πιπεριού, θυμάρι, μπαχάρι, χυμό και ξύσμα πορτοκαλιού γιά 20-24 ώρες.

Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα βάζουμε 1 ώρα σε νερό.

Σωτάρουμε σε χαμηλή φωτιά κρεμμύδι, καρότο, σκόρδα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και τα κρατάμε στην άκρη.

Ανάβουμε το φούρνο στους 150ο.

Αφαιρούμε το κρέας από τη μαρινάδα και τη βάζουμε να βράσει μέχρι να μειωθεί στα 2/3. Σκουπίζουμε το κρέας και το κοκκινίζουμε με 3-4 κ.σ ελαιόλαδο.

Το βάζουμε σε γάστρα και το αλατοπιπερώνουμε.

Στο ίδιο λάδι της κατσαρόλας ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια.

Τα γυρίζουμε 3'-4', μέχρι ν' αρχίσουν να παίρνουν χρώμα και τα ρίχνουμε στη γάστρα, γύρω από το κρέας, μαζί με το λάδι τους.

Ρίχνουμε πάνω στο κρέας τα λαχανικά που σωτάραμε στην αρχή και περιχύνουμε με τη μαρινάδα.

Ρίχνουμε και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βάζουμε τη γάστρα στο φούρνο γιά 4-5 ώρες, χαμηλώνοντας τη φωτιά στους 120ο μετά την πρώτη ώρα.

Το τελευταίο μισάωρο αφαιρούμε το καπάκι.

Βγάζουμε τα κομμάτια του κρέατος και τα βάζουμε σε πλατειά κατσαρόλα.

Βγάζουμε προσεκτικά σε πιατέλα τα κρεμμυδάκια και τα στερεά υλικά της σάλτσας και περνάμε το υγρό από σουρωτήρι.

Αν είναι πολύ το βράζουμε, μέχρι να μειωθεί στα 2 φλ.τσ.

Σωτάρουμε ελαφρά σε λαδωμένο τηγανάκι το κουκουνάρι.

Τρίβουμε τη σοκολάτα στο χοντρό τρίφτη.

Βάζουμε σοκολάτα και κουκουνάρι στο μούλτι μαζί με 1/2 φλ.τσ.

από το ζωμό του ψησίματος και τα χτυπάμε.Αραιώνουμε αυτή τη σάλτσα με 1 φλ.τσ.

από το ζωμό και περιχύνουμε το κρέας.

Το βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να πήξει ελαφρά η σάλτσα.

Σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα με τα κρεμμυδάκια τριγύρω και ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα.

Μπορούμε, αν θέλουμε, να το σερβίρουμε μέσα στη γάστρα που ψήθηκε.

Ταιριάζει με φρέσκες ταλιατέλες.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.