Follow us

Μπριζόλες αγριογούρουνου με πιπεράτη σάλτσα

Μπριζόλες αγριογούρουνου με πιπεράτη σάλτσα

Υλικά

υλικά

1500 γρ. μπριζόλες αγριογούρουνου πάχους 3 εκ.

γιά τη μαρινάδα:

250ml ελαιόλαδο

2 λεμόνια, το χυμό

1 καρότο σε φετάκια

1 μεγάλο κρεμμύδι σε χοντρές φέτες

4 σκ.σκόρδο λυωμένες

1 κ.γ. κόκκους πιπεριού

4-5 γαρύφαλλα

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη

φύλλο δάφνης

αλάτι

γιά την πιπεράτη σάλτσα:

200 ml λευκό κρασί

100 ml εκλεκτό ξύδι

50 γρ. βούτυρο

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

20 γρ. μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 1/3  ml ζωμό από το ψήσιμο του κρέατος (και ζωμό κρέατος αν χρειαστεί)

1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν

1 κ.σ. ζελέ φραγκοστάφυλου(από βάζο) προαιρετικά

αλάτι

παρασκευή

Σε πλατειά κατσαρόλα ή άλλο σκεύος ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας.

Αφαιρούμε το κόκκαλο από τις μπριζόλες και τις καλύπτουμε με τη μαρινάδα.

Αφήνουμε να μαριναριστούν τουλάχιστον 24 ώρες σκεπασμένες στο ψυγείο, ενώ ανακατεύουμε 3-4 φορές.

Αφαιρούμε και σκουπίζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, στραγγίζουμε το υγρό και κρατάμε τα λαχανικά.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Βάζουμε τις μπριζόλες μαζί με τα κόκκαλα σε πυρίμαχο σκεύος περιχύνουμε με 4-5 κ.σ μαρινάδα και βάζουμε στο φούρνο γιά 2 ώρες περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.

Ενδιαμέσως, γυρίζουμε κρέας και κόκκαλα 3-4 φορές και ραντίζουμε το κρέας με το ελαιόλαδο της μαρινάδας, προσέχοντας να μην στεγνώσει.

Οταν πλησιάζει να ψηθεί ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

Σε βαθύ τηγάνι λυώνουμε το μισό βούτυρο και σωτάρουμε το καρότο και το κρεμμύδι από τη μαρινάδα με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι.

Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί, προσθέτουμε το πιπέρι και αφήνουμε να μειωθεί το υγρό στο 1/3.

Παίρνουμε το ζουμί που άφησε το κρέας.

Πρέπει να είναι 1 1/2 φλ.τσ.

περίπου, αλλιώς προσθέτουμε ζωμό κρέατος.

Το προσθέτουμε στη σάλτσα και σιγοβράζουμε να μειωθεί στο μισό.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα και περνάμε τη σάλτσα από το μπλέντερ.

Τη ζεσταίνουμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο και προαιρετικά το ζελέ.

Τοποθετούμε τις μπριζόλες σε πιατέλα και ρίχνουμε επάνω τη σάλτσα.

Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και καρότου ή με πουρέ από κάστανα σπιτικό.tips: το ζελέ ή η σάλτσα φραγκοστάφυλου (groseilles) υπάρχει σε κουτί ή σε βαζάκια στα μεγάλα σουπερμάρκετ ή σε παντοπωλεία deli και ταιριάζει πολύ με το τριχωτό κυνήγι.

Εκτός από προσθήκη μικρής ποσότητας στη σάλτσα του κρέατος σερβίρεται και δίπλα στο πιάτο, σκέτο.

Επίσης...

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Ρολό Κιµά µε Σάλτσα Ντοµάτας

Πώς θα φτιάξεις ρολό κιµά µε σάλτσα ντοµάτας.

Ρολό Κιµά µε Τρία Είδη Κρέατος

Η συνταγή για ρολό κιµά µε τρία είδη κρέατος.

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μπιφτέκια µε Πατάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για τα νοστιμότερα μπιφτέκια με πατάτες στο φούρνο.

Μπιφτέκια Σπετσιώτικα

Πώς θα φτιάξεις σπετσιώτικα μπιφτέκια.