Υλικά
υλικά
1 κ. καρότα μεσαίου μεγέθους
2 πορτοκάλια μέτρια, ακέρωτα (βιολογικά)
50 γρ. βούτυρο
ελάχιστο τριμμένο κίμινο (προαιρετικά)
ανθός αλατιού, πιπέρι λευκό
παρασκευή
Καθαρίζουμε τα καρότα, τα κόβουμε στη μέση και τα βάζουμε να ψηθούν στον ατμό, μέχρι να μαλακώσουν.
Με κοφτερό μαχαιράκι αφαιρούμε τη φλούδα από το 1 πορτοκάλι, προσέχοντας να πάρουμε μόνο το κίτρινο μέρος.
Την ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια.
Στίβουμε το χυμό από το άλλο πορτοκάλι.
Περνάμε τα καρότα από τη μηχανή του πουρέ και βάζουμε τον πολτό σε πολύ λεπτό σουρωτήρι, να στραγγίξουν τα επί πλέον υγρά.
Τον βάζουμε σε κατσαρόλα και τον ζεσταίνουμε, προσθέτοντας το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και αν θέλουμε ελάχιστο κίμινο, το χυμό και το ξύσμα, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε ζεστόtips: αντί να ψιλοκόψουμε τη φλούδα, μπορούμε, ευκολότερα, να ξύσουμε το ποτροκάλι στο χοντρό τρίφτη.
Πρέπει να είναι χοντρόφλουδο και ακέρωτο.