Ραϊτα (ινδική σαλάτα)

Ραϊτα (ινδική σαλάτα)
υλικά
1 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι απλό, πλήρες
1 φλ.τσ. αγγούρι κομμένο σε μικρά κυβάκια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
1/3 κ.γ. κίμινο τριμμένο
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Αφήνουμε το κομμένο αγγούρι να στραγγίξει σε σουρωτήρι αρκετή ώρα. Κατόπιν ανακατεύουμε όλα τα υλικά και δοκιμάζουμε το αλάτι. Βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο, σκεπασμένη με μεμβράνη, μέχρι το σερβίρισμα.

tips: η ραϊτα, που συνοδεύει όλα τα ινδικά φαγητά και κυρίως τα καυτερά, γίνεται και με φρέσκο κόλιαντρο, αντί γιά δυόσμο.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen