Ινδικές πατατοκροκέτες

Ινδικές πατατοκροκέτες
υλικά
4 -5 μέτριες πατάτες βρασμένες με τη φλούδα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. φυστίκια peanuts χοντροκομμένα στο multi
1/2 φλ.τσ. φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
1 κ.σ. σπόρους κόλιαντρου σπασμένους (κοπανισμένους)
1/3 κ.γ. κίμινο
1 ξερή πιπερίτσα τσίλι τριμμένη (προαιρετικά)
1 κ.σ. γεμάτη κορν φλάουρ
1/2 λεμόνι, το χυμό
2 κ.σ. ελαιόλαδο (γιά το σωτάρισμα του κρεμμυδιού)
αλάτι, πιπέρι
σπορέλαιο και αλεύρι γιά το τηγάνισμα


παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και σωτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το κίμινο και τον κοπανισμένο κόλιαντρο μέχρι να μαλακώσει (προσοχή να μην πάρει χρώμα). Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις λυώνουμε στο μύλο του πουρέ ή με αντίστοιχο εργαλείο. Σε βαθύ σκεύος ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και πλάθουμε κροκέτες στρογγυλές, που τις πατάμε να πλατύνουν, όπως τους πατατοκεφτέδες. Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το σπορέλαιο. Αλευρώνουμε ελάχιστα τις κροκέτες, τινάζοντας να φύγει το περίσσευμα, και τις τηγανίζουμε στο καφτό λάδι μέχρι να ροδίσουν περ. 3' από κάθε πλευρά. Τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.



Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen