Follow us

Πατατόσουπα με ψητό σκόρδο

Πατατόσουπα με ψητό σκόρδο

Υλικά

υλικά

1 κ. πατάτες

2 μεγάλα κεφάλια σκόρδο

300 γρ. κρεμμύδια σε ροδέλες

1,5 λ. ζωμός λαχανικών 

5 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. βούτυρο (προαιρετικά)

αλάτι, πιπέρι

ψωμί και βούτυρο γιά κρουτόν (προαιρετικά)

παρασκευή

Ανάβουμε το φούρνο στους 220ο.

Χωρίζουμε τις σκελίδες των σκόρδων, τις βάζουμε σ' ένα μπολ και τις λαδώνουμε με 1 κ.σ ελαιόλαδο.

Τις απλώνουμε σε ταψάκι και τις ψήνουμε στο φούρνο ακαθάριστες γιά 15΄-18'.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους.

Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3-4 κ.σ ελαιόλαδο και σωτάρουμε τις ροδέλλες του κρεμμυδιού γιά 2'-3', ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τα γυρίζουμε όλα μαζί γιά 1'.

Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε τη σούπα να βράσει γιά 15', ανακατεύοντας συχνά.

Στο μεταξύ, καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου (βγαίνει εύκολα το "πουκάμισό" τους όταν έχουν ψηθεί) και τις προσθέτουμε στη σούπα.

Αφήνουμε να βράσουν μαζί άλλα 6'-7' και βγάζουμε από τη φωτιά.

Μόλις κρυώσει λίγο την περνάμε από το μούλτι ή το μπλέντερ γιά να γίνει κρέμα.

Ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλάτι, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μιά κ.σ φρέσκο βούτυρο, αν θέλουμε.

Αν έχει γίνει πολύ πηχτή προσθέτουμε μερικές κ.σ νερό.

Την ζεσταίνουμε καλά πριν το σερβίρισμα.

Γιά τα κρουτόν, κόβουμε σε μικρούς κύβους χθεσινό ψωμί και το ροδίζουμε σε φρέσκο βούτυρο (ή ελαιόλαδο).

Τα σερβίρουμε σε χωριστό μπολάκι.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.