Νιόκι πατάτας με παρμεζάνα

Νιόκι πατάτας με παρμεζάνα
υλικά
1 κ. πατάτες
350 γρ. αλεύρι
60 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
1 αβγό
αλάτι
γιά το σερβίρισμα:
50 γρ. φρέσκο βούτυρο
4-5 φυλλαράκια φασκόμηλου
60 γρ. παρμεζάνα σε φλύδες
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε να βράσουν σε άφθονο αλατισμένο νερό. Τις αφήνουμε να στεγνώσουν σε τρυπητό 10' και κατόπιν τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ. Προσθέτουμε σ' αυτό τον πουρέ αλάτι, τα 3/4 από το αλεύρι, την παρμεζάνα, το αβγό ελαφρά χτυπημένο και ζυμώνουμε γρήγορα τα υλικά. Αν η ζύμη κολλάει προσθέτουμε λίγο ακόμα αλεύρι. Πλάθουμε στενά "λουκάνικα" και κόβουμε με μαχαίρι κομματάκια των 2 εκ. Τα περνάμε από λίγο αλεύρι πατώντας τα ελαφρά με το δάχτυλο στη μέση και τα βάζουμε σε σουρωτήρι, ανακινώντας γιά να φύγει το περίσσευμα. Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα νερό με αλάτι να βράσει. Μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα νιόκι λίγα λίγα και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό γιά 1', κατόπιν τα στραγγίζουμε σε τρυπητό. Σε αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να λυώσει μαζί με 3-4 κ.σ. νερό και το φασκόμηλο. Προσθέτουμε τα νιόκι γιά να ζεσταθούν, ανακατεύντας απαλά και τα σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μπόλικες φλύδες παρμεζάνας.



Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen