Follow us

Κολοκύθα σουφλέ

Κολοκύθα σουφλέ

Υλικά

υλικά γιά 4 άτομα (σε ατομικές φόρμες για σουφλέ)

1 κιλό κολοκύθα ακαθάριστη

2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκ.σκόρδο σε φετάκια

6 αβγά (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος)

2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

4 φέτες μπέικον (προαιρετικά)

50 γρ. βούτυρο

για τη μπεσαμέλ:

40 γρ. βούτυρο

40 γρ. αλεύρι

200 ml γάλα

αλάτι, πιπέρι

μοσχοκάρυδο τριμμένο

παρασκευή

Καθαρίζουμε την κολοκύθα και την κόβουμε σε κύβους.

Σε μικρή κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τους κύβους της κολοκύθας και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει, να λιώσει και να πιει τα υγρά της, στεγνώνοντας όσο γίνεται, χωρίς να καεί.

Κατόπιν την πιέζουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν όσο περισσότερα υγρά γίνεται.

Βάζουμε το μείγμα στο μούλτι και το πολτοποιούμε.

Το κρατάμε σε μεγάλο μπολ.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο και βουτυρώνουμε τέσσερα μέτρια ατομικά πυρίμαχα σκεύη, κατάλληλα για σουφλέ (βαθειά).

Φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ: λιώνουμε σε κατσαρολάκι το βούτυρο και ρίχνουμε το αλεύρι.

Ανακατεύουμε με το σύρμα των αβγών μέχρι να αρχίσει να αφρίζει και να πάρει ένα ξανθό χρώμα.

Τότε ρίχνουμε το γάλα, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει αρκετά.

Βγάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί, ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Ρίχνουμε τη μπεσαμέλ στο μείγμα της κολοκύθας και ανακατεύουμε με το σύρμα.

Χτυπάμε ελαφρά τους κρόκους των αβγών και τους προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας καλά.

Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα.

Την προσθέτουμε στο μείγμα σε τέσσερις δόσεις, ανακατεύοντας απαλά με κουτάλι κάθε φορά να ενωθεί.

Το μείγμα πρέπει να θυμίζει μους.

Το μοιράζουμε στα φορμάκια και το βάζουμε στο φούρνο να ψηθεί μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει η επιφάνεια, κάτι που θα χρειαστεί 20΄-25΄, ανάλογα με τα φορμάκια.

Ενώ ψήνονται τα σουφλέ βάζουμε ένα τηγανάκι να κάψει και ξεροψήνουμε τις φέτες του μπέικον.

Μόλις βγει το σουφλέ από το φούρνο το σερβίρουμε αμέσως με μία φέτα ξεροψημένου μπέικον από πάνω. tips: για να δοκιμάσουμε αν έγινε το σουφλέ βυθίζουμε γρήγορα σε ένα φορμάκι μια μεταλλική βελόνα, που πρέπει να βγει τελείως καθαρή.

Τα σουφλέ θα πέσουν ελαφρά όταν θα βγουν, αλλά αυτό δεν επηρεάζει την υφή και τη γεύση τους.

Το μπέικον μπορούμε να το προσθέσουμε και μέσα στο μείγμα, αφού το ξεροψήσουμε και το θρυμματίσουμε σε κομματάκια.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.