Follow us

Φασολάκια με γαρίδες

Φασολάκια με γαρίδες

Υλικά

Υλικά:

2 κιλά φασολάκια φρέσκα

1 ½ κιλό γαρίδες

2 κουταλιές της σούπας (30 ml) ξίδι

4 αβγά βραστά, σφιχτά

10 αγγουράκια τουρσί

αλάτι, πιπέρι

1 κουταλιά της σούπας (15 ml) γούστερ σος

1 κουταλάκι του γλυκού σόδα

Για τη μαγιονέζα:

2 κρόκους αβγών

2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα

½ φλιτζάνι του τσαγιού (125 ml) λάδι ραφινέ

1 φλιτζάνι του τσαγιού (250 ml) ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας (15 ml) χυμό λεμονιού

1 κουταλιά της σούπας (15 ml) ξίδι

αλάτι, πιπέρι

½ φλιτζάνι του τσαγιού κέτσαπ

1 κουταλιά της σούπας (15 ml) κονιάκ

Εκτέλεση

Για να ετοιμάσουμε τη μαγιονέζα μας, χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού, το ξίδι και το αλατοπίπερο για 10 λεπτά και μετά σιγά σιγά προσθέτουμε το λάδι ραφινέ και το ελαιόλαδο μέχρι να πήξει το μείγμα.

Στο τέλος ρίχνουμε την κέτσαπ και το κονιάκ.Από την προηγούμενη μέρα: Καθα ρίζουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε με λίγο αλάτι και τη σόδα.

Αν τα φασολάκια μας είναι μικρά, τα κόβουμε κατά μήκος στα δύο, αν είναι πιο μεγάλα, τα κόβουμε στα τρία ή στα τέσσερα.

Αφού τα βράσουμε, τα βάζουμε στο ψυγείο σε ένα σουρωτήρι και τα αφήνουμε να στραγγίσουν.Την άλλη μέρα: Βράζουμε τις γαρίδες με λίγο αλάτι και το ξίδι περίπου για 7 έως 10 λεπτά.

Μετά τις καθαρίζουμε.

Σε στρογγυλή φόρμα με τρύπα στη μέση, τοποθετούμε τις γαρίδες κάτω στον πάτο και γύρω γύρω στα τοιχώματα (κρατάμε και λίγες για το μείγμα με τα φασολάκια) και ανάμεσα βάζουμε 7 αγγουράκια κομμένα στα τρία σαν βεντάλια.Σε μια λεκάνη ρίχνουμε τα φασολάκια, όσες γαρίδες μάς περίσσεψαν από τη φόρμα, κομμένες σε κομμάτια, τα αβγά κομμένα σε κομματάκια, 3 αγγουράκια ψιλοκομμένα, τη γούστερ σος, αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο και, τέλος, τη μαγιονέζα.

Ανακατεύουμε και γεμίζουμε με το μείγμα αυτό τη φόρμα.

Βάζουμε τη φόρμα μας στο ψυγείο για 6-7 ώρες τυλιγμένη σε μεμβράνη.

Όταν θέλουμε να σερβίρουμε, βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο, τη βάζουμε για δευτερόλεπτα σε ζεστό νερό και ξεφορμάρουμε.Τips:Αν δεν διαθέτετε φόρμα, μπορείτε να ανακατέψετε όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ και να το στολίσετε από πάνω με ολόκληρες γαρίδες.Για επίσημο τραπέζι, η φόρμα δίνει πιο εντυπωσιακή παρουσίαση.Συνταγή από το βιβλίο της Μαρίκας Μητσοτάκη «Συνταγές με… ιστορία»

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.