Follow us

Τάρτα με μανιτάρια και κολοκυθάκια


Τάρτα με μανιτάρια και κολοκυθάκια

Υλικά

υλικά για τη ζύμη:

200 γρ. αλεύρι

170 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε κομματάκια

1 κ.γ. ψιλοκομμένο δεντρολίβανο

1/2 κ.γ. αλάτι (μέσα στο αλεύρι)

2-3 κ.σ. παγωμένο νερό

υλικά για τη γέμιση:

250 γρ. λευκά ή brown μανιτάρια

250 γρ. κολοκυθάκια

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 αβγά

1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος

50 γρ. + 2κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη (από κομμάτι) 

2 σκ.σκόρδο σε λεπτά φετάκια

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. θυμάρι

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Τρίβουμε με τα δάχτυλα το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να αρχίσουν να σχηματίζονται χοντρά "ψίχουλα".

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, (πολύ ψιλοκομμένο) και 1-2 κ.σ νερό και ζυμώνουμε 1'-2΄, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά, προσθέτοντας ελάχιστο νερό αν χρειαστεί.

Σχηματίζουμε με τη ζύμη μια μπάλα, την πατάμε να πλατύνει, την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 30'-1 ώρα.

Κόβουμε σε φετάκια τα κολοκυθάκια και τα μανιτάρια.

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2'-3'.

Το κρατάμε σε μπολ και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι τα κολοκυθάκια.

Τα αφήνουμε να μαλακώσουν 2' και προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι και το σκόρδο.

Τα σοτάρουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ανακατεύοντας, μέχρι να μην υπάρχουν υγρά, περίπου 10'.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε και μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ.

Σε άλλο βαθύ σκεύος χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε την κρέμα, την παρμεζάνα, αλάτι και πιπέρι. Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Αφήνουμε τη ζύμη 10΄εκτός ψυγείου και μετά την ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα φύλλο, που να καλύπτει ταψάκι τάρτας 24εκ., με περιθώριο να εξέχει λίγο.

Βουτυρώνουμε το ταψάκι και μεταφέρουμε τη ζύμη.

Τη στρώνουμε καλά, πιέζοντας με τα δάχτυλα να εφαρμώσει στην κόγχη και τα τοιχώματα και ισιώνουμε με μαχαίρι το τελείωμα.

Ρίχνουμε το μείγμα των αβγών και από πάνω το μείγμα των μανιταριών, στρώνοντας ελαφρά να είναι ομοιόμορφο.

Πασπαλίζουμε με 2 κ.σ παρμεζάνα και ψήνουμε στο φούρνο την τάρτα γιά 1 ώρα περίπου.

Τη σερβίρουμε ζεστή ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.