Λουκάνικα με σάλτσα κάρρυ (currywurst)

Λουκάνικα με σάλτσα κάρρυ (currywurst)
υλικά
500 γρ. χοντρά, χωριάτικου τύπου λουκάνικα (κατά προτίμηση γερμανικά)
400 γρ. πολτό ντομάτας (από κουτί ή σπιτικό)
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κ.γ. σάλτσα τσίλι
1 κ.γ. κάρρυ (ή περισσότερο αν θέλετε)
1/2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα (προαιρετικά)
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι


παρασκευή

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό, βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι για 2'. Προσθέτουμε τη συμπυκνωμένη ντομάτα, το τσίλι, τη ζάχαρη, το κάρυ, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για να πήξει, περίπου 5' ανακατεύοντας τακτικά. Ενδιαμέσως δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση, προσθέτοντας παραπάνω από κάποιο υλικό. Ενώ βράζει η σάλτσα χαράζουμε τα λουκάνικα και τα ψήνουμε στο γκριλ ή σε τηγάνι με αυλάκια. Τα κόβουμε σε λοξά κομμάτια 2-3 εκ., τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα και πασπαλίζουμε από πάνω λίγη πάπρικα.



Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen