Υλικά
υλικά για 4 τορτίγιας
1 κουτάκι τόνο σε νερό
2 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
4 φέτες τυρί χαμηλών λιπαρών
3/4 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κ.γ. πάστα μαύρης ελιάς
μαϊντανό, άνηθο ή κόλιαντρο ψιλοκομμένο
λίγο λεμόνι
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Πιέζουμε το τριμμένο καρότο σε καθαρή πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα υγρά του.
Κομματιάζουμε τον τόνο και τον ανακατεύουμε με το καρότο.
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με την πάστα ελιάς, λίγο λεμόνι, ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε.
Ανοίγουμε τις τορτίλας και βάζουμε μία λεπτή στρώση από μείγμα τόνου, μία φέτα τυρί, λίγο ακόμα μείγμα τόνου και γυρίζουμε προς τα επάνω την κάτω άκρη της πίτας για να κλείσει τα υλικά.
Τυλίγουμε σφιχτά την τορτίλα και την κλείνουμε σε αλουμινόχαρτο.
Υπολογίζουμε δύο για κάθε άτομο.
Αν τις ετοιμάσουμε από το βράδυ, τις κρατάμε στο ψυγείο.