Follow us

Πίτες τορτίγιας με σαλάτα τόνου και γιαούρτι

Πίτες τορτίγιας με σαλάτα τόνου και γιαούρτι

Υλικά

υλικά για 4 τορτίγιας

1 κουτάκι τόνο σε νερό

2 καρότα τριμμένα στο χοντρό τρίφτη

4 φέτες τυρί χαμηλών λιπαρών

3/4 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό 2%

1 κ.γ. πάστα μαύρης ελιάς

μαϊντανό, άνηθο ή κόλιαντρο ψιλοκομμένο

λίγο λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πιέζουμε το τριμμένο καρότο σε καθαρή πετσέτα ή σε χαρτί κουζίνας να φύγουν τα υγρά του.

Κομματιάζουμε τον τόνο και τον ανακατεύουμε με το καρότο.

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με την πάστα ελιάς, λίγο λεμόνι, ψιλοκομμένα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε τον τόνο και ανακατεύουμε.

Ανοίγουμε τις τορτίλας και βάζουμε μία λεπτή στρώση από μείγμα τόνου, μία φέτα τυρί, λίγο ακόμα μείγμα τόνου και γυρίζουμε προς τα επάνω την κάτω άκρη της πίτας για να κλείσει τα υλικά.

Τυλίγουμε σφιχτά την τορτίλα και την κλείνουμε σε αλουμινόχαρτο.

Υπολογίζουμε δύο για κάθε άτομο.

Αν τις ετοιμάσουμε από το βράδυ, τις κρατάμε στο ψυγείο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.