Υλικά
υλικά
1 κοτόπουλο περίπου 1200γρ. ψημένο στο φούρνο
1 μέτριο πεπόνι
3 καρδιές μαρουλιού
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/2 πορτοκάλι, το χυμό
1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Χτυπάμε σε μπολ το ελαιόλαδο με το πορτοκάλι, το κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι.
Κόβουμε το ψαχνό του κοτόπουλου σε κομματάκια.
Βγάζουμε τη σάρκα του πεπονιού σε μπαλάκια με το ειδικό εργαλείο (ή την κόβουμε σε κυβάκια).
Τα βάζουμε όλα σε βαθύ σκεύος και τα ανακατεύουμε καλά με τη μισή σάλτσα.
Σε μεγάλη, απλωτή σαλατιέρα βάζουμε τις καρδιές του μαρουλιού, κομμένες σε λωρίδες και ανακατεύουμε καλά με την υπόλοιπη σάλτσα.
Τοποθετούμε από πάνω το μείγμα κοτόπουλου-πεπονιού και σερβίρουμε.