Follow us

Τόνος με πικάντικη σάλτσα

Τόνος με πικάντικη σάλτσα

Υλικά

υλικά

1 τονάκι περίπου 1 κιλού, καθαρισμένο από τον ψαρά

4 ώριμες, μεγάλες ντομάτες

1 κ.σ. τοματοπελτέ

4 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια

10 ελιές Καλαμών, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. κάπαρη ψιλοκομμένη

3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1 κ.σ. θυμάρι

1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί

1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε το ψάρι και το αφήνουμε να μείνει 30΄με λεμόνι, λάδι και αλατοπίπερο.

Κάνουμε μια χαρακιά βάθους 1 εκ.στο κέντρο κάθε πλευράς.

Ζεματίζουμε τις ντομάτες για 1' και τις ξεφλουδίζουμε.

Τις ψιλοκόβουμε κρατώντας το χυμό που θα αφήσουν και τις αναμειγνύουμε σ' ένα μπολ με τις ελιές, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μαϊντανό, το θυμάρι την κάπαρη και το πελτέ.

Ανακατεύουμε το μείγμα.

Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.

Βάζουμε το ψάρι σε ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος λαδωμένο και το περιχύνουμε με το κρασί και λίγο ελαιόλαδο.

Ρίχνουμε γύρω γύρω το μείγμα της ντομάτας και το ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 15'.

Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180ο.

Βγάζουμε το ψάρι, το γυρίζουμε προσεκτικά και το σκεπάζουμε με τη σάλτσα του.

Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 20΄.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.