Follow us

Κολοκυθανθοί γεμιστοί (του Δημήτρη Σκαρμούτσου)

Κολοκυθανθοί γεμιστοί (του Δημήτρη Σκαρμούτσου)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6

ΧΡΟΝΟΣ 75 ΛΕΠΤΑ

20-25 κολοκυθοανθούς
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
1 φλιτζ. ρύζι καρολίνα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. κόκκινο πιπέρι, γλυκό
3-4 ντομάτες, ώριμες, στον τρίφτη
1 φλιτζ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
1 φλιτζ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
5-6 κολοκύθια, σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδου, σε φέτες
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
χυμός από 1 λεμόνι
2 φλιτζ. νερό ή ζωμό λαχανικών

παρασκευή

Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε με λίγο λάδι σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι με το αλάτι να μαλακώσει και να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Προσθέτουμε το σκόρδο, μετά το ρύζι και τα μπαχαρικά και τα φέρνουμε μια βόλτα. Προσθέτουμε λίγη από την τριμμένη ντομάτα, τον δυόσμο και τον μαϊντανό. Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Πλένουμε τους ανθούς και τους βάζουμε ανάποδα στο ταψί να μην κλείσουν. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού, τους τοποθετούμε στο ταψί και σκορπάμε ανάμεσα τα κολοκυθάκια και το σκόρδο. Τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού, την υπόλοιπη ντομάτα και το νερό ή τον ζωμό. Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.