Υλικά
υλικά
800 γρ. αμπελοφάσουλα
1/2 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες, ψιλοκομμένες
6 φιλετάκια αντζούγιας
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σησαμέλαιο
3 κ.σ. ξύδι εκλεκτό
1 σκ.σκόρδο τριμμένο
1 κ.σ. μουστάρδα με σιναπόσπορο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Βάζουμε άφθονο νερό να βράσει και προσθέτουμε ανάλογο αλάτι.
Βράζουμε τα αμπελοφάσουλα 5'-8' , τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε αμέσως σε κατσαρόλα με παγωμένο νερό (έτσι θα διατηρηθούν τραγανά και πράσινα).
Τα αφήνουμε να στραγγίξουν.Σε ένα μπολ χτυπάμε τα υλικά του ντρέσινγκ, μαζί με το κρεμμύδι και τον μισό μαϊντανό.
Βάζουμε σε σαλατιέρα τα φασολάκια και τα ανακατεύουμε καλά με το ντρέσινγκ.
Ρίχνουμε στη σαλάτα τις ντομάτες και τα φιλετάκια της αντζούγιας, κομμένα στη μέση.
Αφήνουμε τη σαλάτα να σταθεί 30' πριν το σερβίρισμα.Γαρνίρουμε με τον υπόλοιπο μαϊντανό.