Follow us

Ριγκατόνι με σάλτσα ελιάς και αντσούγιας (tapenade)

Ριγκατόνι με σάλτσα ελιάς και αντσούγιας (tapenade)

Υλικά

υλικά γιά 4 άτομα

400 γρ. ριγκατόνι (ή άλλο μεγάλο ζυμαρικό, όπως κονκιλιόνι)

150 γρ. μαύρες ελιές, που έχουμε βγάλει τα κουκούτσια

8-10 φιλετάκια αντσούγιας

1 κ.σ. γεμάτη κάπαρη από άλμη

2-3 σκ.σκόρδο

1 κ.γ. ρίγανη

1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

παρασκευή

Φτιάχνουμε την ταπενάντ (κλασική σάλτσα της νότιας Ιταλίας και Γαλλίας) πολτοποιώντας στο μπλέντερ όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε ελαιόλαδο αν χρειάζεται.

Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε με όση σάλτσα θέλουμε, προσθέτοντας και 1-2 κ.σ από το νερό που έβρασαν.

Τα σερβίρουμε ζεστά ή κρύα. Η ταπενάντ μπαίνει και επάνω σε φρυγανισμένα ψωμάκια, γιά νόστιμες μπρουσκέτες.

Τη διατηρούμε σε γυάλινα δοχεία μερικές ημέρες στο ψυγείο.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.