Υλικά
υλικά
1/2 κ. αλεύρι
5 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό λεμονιού
1/2 φλ.τσ. γάλα
1/2 κ.γ. αλάτι
νερό, όσο σηκώσει
γέμιση
1/2 κιλό μαλάκα (φρέσκο κρητικό τυρί)
1/2 κ. φρέσκια μυζήθρα και ανθότυρο
(ή όποιο από αυτά τα τυριά διαθέτετε)
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος
2 αβγά
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ελαιόλαδο γιά το τηγάνισμα
παρασκευή
Βάζουμε σε ταψάκι το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε μιά λακουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε εκεί το ελαιόλαδο, το λεμόνι και το γάλα.
Ζυμώνουμε, προσθέτοντας λίγες κουταλιές χλιαρό νερό, όσο χρειάζεται γιά να γίνει μιά ζύμη μέτρια προς σκληρή.
Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί 30' σκεπασμένη.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τυριά μας με το δυόσμο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Προσθέτουμε τα αβγά, ελαφρά χτυπημένα και ζυμώνουμε να γίνει ένα μείγμα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ψιλό φύλλο.
Κόβουμε στρογγυλά πιτάκια μ' ένα φλιτζάνι μεγάλο ή ανάλογο κουπ πατ.
Βάζουμε στη μέση ένα κουταλάκι γέμιση και το διπλώνουμε σαν μισοφέγγαρο.
Πατάμε το τελείωμα με πιρούνι να κλείσει καλά.
Οταν τελειώσουν όλα τα καλιτσουνάκια, τα τηγανίζουμε σε άφθονο καυτό ελαιόλαδο, μέχρι να ροδίσουν και τα σερβίρουμε ζεστά.Μπορούμε, επίσης, να τα ψήσουμε στο φούρνο.