Κολοκυθοκεφτέδες

Κολοκυθοκεφτέδες
υλικά
500 γρ. κολοκυθάκια
5-6 κολοκυθολούλουδα ψιλοκομμένα (προαιρετικά)
250 γρ. φέτα τριμμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
1 φλ.τσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αβγά
2-3 κ.σ. αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

παρασκευή

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Κατόπιν τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι για 20΄, να βγάλουν τα υγρά τους. Τα πιέζουμε μέσα σε καθαρή πετσέτα να στεγνώσουν όσο γίνεται και τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ. Χτυπάμε τ' αβγά και τα προσθέτουμε. Ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, το δυόσμο, τη φέτα και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι. Προσθέτουμε το αλεύρι και αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Πρέπει να γίνει ένας πηχτός χυλός. 
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο και όταν κάψει αρκετά, ρίχνουμε κουταλιές από το μείγμα, όχι πολλές κάθε φορά, για να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού. Μετριάζουμε τη φωτιά για να μην αρπάξουν χωρίς να ψηθούν εσωτερικά. Γυρίζουμε τους κεφτέδες από την άλλη και όταν ροδίσουν τους ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.



Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen