Follow us

Κριθαράκι με κολοκυθάκια

Κριθαράκι με κολοκυθάκια

Υλικά

υλικά γιά 6 άτομα (σαν πρώτο πιάτο)

2 φλ.τσ. κριθαράκι χοντρό

4 μέτρια κολοκυθάκια (αν υπάρχουν οι ανθοί, τους κρατάμε)

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σκ.σκόρδο

ξύσμα από 1 λεμόνι

1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος

6 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1 1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί

4 φλ.τσ. ζωμό κότας καυτό (ή όσο χρειαστεί)

3 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε τα κολοκυθάκια και τα κόβουμε σε λεπτά φετάκια.

Σε βαθύ αντικολλητικό σκεύος (ή γουόκ) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε 3' το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια και αλατίζουμε.

Αφήνουμε να τηγανιστούν 3'-4', μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Βγάζουμε τα μισά κολοκυθάκια και τα κρατάμε γιά το τέλος.

Ρίχνουμε στο σκεύος το κριθαράκι και ανακατεύουμε λίγα λεπτά, μέχρι να ρουφήξει το ελαιόλαδο.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να το πιεί.

Κατόπιν, προσθέτουμε μισό φλ.τσ.

καυτό ζωμό και αφήνουμε να τον πιεί, ανακατεύοντας τακτικά.

Συνεχίζουμε έτσι, προσθέτοντας λίγο λίγο το ζωμό.

Πλησιάζοντας προς το τέλος, το κριθαράκι έχει χυλώσει -χωρίς να έχει μαλακώσει υπερβολικά- και είναι αρκετά ζουμερό, αλλιώς προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα.

Προσθέτουμε τότε τα κολοκυθάκια που κρατήσαμε, το σκόρδο λυωμένο ή τριμμένο στον τρίφτη, το ξύσμα και τον δυόσμο.

Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Λίγο πριν το σερβίρισμα προσθέτουμε την παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Σερβίρουμε σε απλωτό σκεύος και ψιλοκόβουμε επάνω λίγους από τους κίτρινους ανθούς που κρατήσαμε.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.