Υλικά
υλικά
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 αβγά
250 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
150 ml χλιαρό νερό
100 ml ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλ. κατίκι Δομοκού
1/2 φλ.τσ. δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.
Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη μαγιά και το χλιαρό νερό.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, όσο ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο, χτυπώντας να ενσωματωθεί.
Προσθέτουμε το κατίκι, ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα μείγμα.
Προσθέτουμε τα μυρωδικά και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κυβάκια της φέτας με ελάχιστο αλεύρι.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη στενόμακρη φόρμα του κέικ και ψήνουμε για 40'-45'.
Ελέγχουμε το ψήσιμο βυθίζοντας τη λάμα ενός μαχαιριού στο κέντρο του κέικ.σερβίρεται χλιαρό ή κρύο (εκτός ψυγείου).