Follow us

muffin με αγκιναράκια και τυριά

muffin με αγκιναράκια και τυριά

Υλικά

υλικά

1 φλ. τσ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

1 φλ.τσ. κατίκι Δομοκού

1 φλ. τσ. γραβιέρα πικάντικη, τριμμένη στο χοντρό τρίφτη

4 αβγά

1/2 φλ.τσ. αγκιναράκια από βάζο στο λάδι, στραγγισμένα

1/2 φλ.τσ. μεγάλες πράσινες ελιές ψιλοκομμένες (και μερικές ολόκληρες)

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη

1 κ.γ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο

1/2 κ.γ. μαραθόσπορο

1/2 κ.γ. αλάτι

αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι

φόρμα για muffin (κατά προτίμηση σιλικόνης)

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο και ετοιμάζουμε τη φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε. Ψιλοκόβουμε τα αγκιναράκια.

Κρατάμε 2 κ.σ γραβιέρα για το τέλος.

Κόβουμε τις ολόκληρες ελιές στη μέση, αφαιρούμε το κουκούτσι και τις κρατάμε για το γαρνίρισμα.Χτυπάμε σε μεγάλο μπολ τα αβγά και ανακατεύουμε το κατίκι να ενωθεί.

Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν και το αλάτι, τα μυρωδικά, το τυρί, τα αγκιναράκια και τις ψιλοκομμένες ελιές.

Ρίχνουμε όσο πιπέρι θέλουμε.

Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες των muffin (αν η φόρμα είναι αντικολλητική τη λαδώνουμε ελαφρά.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και χαρτάκια για muffin, αν και κολλάει αρκετά αυτό το μείγμα).

Ακουμπάμε σε καθένα από μισή ελιά και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί από αυτό που κρατήσαμε.

Τα ψήνουμε για 35' περίπου, δοκιμάζοντας σε ένα -με τη λάμα ενός μαχαιριού- αν έχει ψηθεί το κέντρο.

Σερβίρονται χλιαρά ή σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.