Follow us

Αλμυρό κέικ με τόνο και λαχανικά

Αλμυρό  κέικ με τόνο και λαχανικά

Υλικά

υλικά

170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

3/4 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

100 ml γάλα

1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη

1 κονσέρβα 200 γρ. τόνο σε νερό, στραγγισμένο

3 αβγά

2 μικρά/μέτρια κολοκυθάκια

1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης

ξύσμα από 1/2 λεμόνι

1/2 κ.γ. ρίγανη

1 κ.γ.αλάτι, όσο φρεσκοτριμμένο πιπέρι θέλουμε

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

Πλένουμε κολοκυθάκια και πιπεριά και κόβουμε τα πρώτα σε σπιρτάκια και τις δεύτερες σε κυβάκια.

Ζεσταίνουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο σε μέτριο τηγάνι και σοτάρουμε κολοκυθάκι και πιπεριές σε μέτρια φωτιά για 2'.

Αλατίζουμε και τα στραγγίζουμε.Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τ' αβγά.

Προσθέτουμε το γάλα και το ελαιόλαδο και χτυπάμε να ενωθούν.Προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι ανακατεμένο με τη μαγιά, το αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη και τα σοταρισμένα λαχανικά.

Ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τον τόνο, που έχουμε μαδήσει με πιρούνι.

Ανακατεύουμε να ενωθούν.

Ντύνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια μακρόστενη φόρμα του κέικ, το λαδώνουμε ελαφρά και ρίχνουμε το μείγμα.

Το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45΄, μέχρι να ροδίσει.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το ξεφορμάρουμε.

Βγάζουμε το χαρτί και το ακουμπάμε επάνω σε σχάρα για να κρυώσει σωστά.

Τρώγεται χλιαρό ή κρύο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.