muffin με κολοκυθάκια και τυρί

muffin με κολοκυθάκια και τυρί
υλικά (για 6-7 μεγάλα muffin)
220 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ.μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό τρίφτη
1 φλ.τσ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1/2 φλ.τσ. φέτα κομματιασμένη με το πιρούνι
1/2 φλ. τσ. λιαστή ντομάτα από βάζο, ψιλοκομμένη
170 γρ. γάλα πλήρες
1/2 φλ.τσ ε.π. ελαιόλαδο
1 αβγό και 1 ασπράδι
1 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
1 κ.σ. ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
1 κ.γ.κοφτό αλάτι
μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
φόρμα με θήκες για μεγάλα muffin και ανάλογα χαρτάκια.

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο.

 Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν, το τριμμένο κολοκυθάκι, τη λιαστή ντομάτα, τα τυριά (κρατώντας 2 κ.σ. κεφαλοτύρι), τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ. Xτυπάμε τ' ασπράδια σε μαρέγκα. Χτυπάμε το γάλα με το ελαιόλαδο και τον κρόκο, να ενωθεί και το προσθέτουμε στο μπολ με τα άλλα υλικά. Ανακατεύουμε με κουτάλι πολύ καλά και προσθέτουμε σταδιακά τη μαρέγκα, ανακατεύοντας να ενωθεί στο μείγμα. 

Στη φόρμα με θήκες για muffin τοποθετούμε ανάλογα χαρτάκια και τα γεμίζουμε κατά τα 2/3 με το μείγμα. Τα πασπαλίζουμε με λίγο τυρί τριμμένο και τα ψήνουμε περίπου 35', μέχρι να ροδίσουν.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen