Υλικά
υλικά
400 γρ. fusilli
2 μέτρια κολοκυθάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
2 κ.σ. κουκουνάρι
4-5 λιαστές ντομάτες (από βάζο με ελαιόλαδο)ψιλοκομμένες
1 κ.σ. κάππαρη
ξύσμα από 1 μέτριο λεμόνι
2 σκ.σκόρδο τριμμένες
1 κ.σ. ξερή ματζουράνα
1 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
3/4 φλ.τσ. παρμεζάνα τριμμένη
παρασκευή
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, κόβουμε τις δύο άκρες, τα κόβουμε σε φέτες κατά μήκος και κατόπιν σε σπιρτάκια.
Κόβουμε σε φετάκια το λευκό τμήμα από τα κρεμμυδάκια.
Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 1'.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι και συνεχίζουμε για 2'.
Τα βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι.
Σοτάρουμε τα κολοκυθάκια με την κάπαρη και τη λιαστή ντομάτα, ανακατεύοντας συνέχεια για 3'-4', μέχρι να πάρουν χρώμα τα κολοκυθάκια αλλά να μη λιώσουν.
Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια με το κουκουνάρι, τα μυρωδικά, το σκόρδο και το ξύσμα.
Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε για 2' στη φωτιά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα.