Υλικά
υλικά για 6 μερίδες
500 γρ. πένες (ή άλλο κοντό ζυμαρικό) ολικής αλέσεως
2 πιπεριές τύπου Φλωρίνης
1 μεγάλο ή 2 μέτρια κολοκυθάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε φετάκια
3 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. ξερή μαντζουράνα
1/2 φλ.τσ. λευκό κρασί
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
3/4 φλ.τσ. θρυμματισμένη φέτα Ήπειρος
3 κ.σ. τριμμένη μυζήθρα
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Βάζουμε άφθονο νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα.
Πλένουμε, βγάζουμε τα σπόρια από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε λωρίδες.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε φέτες κατά μήκος και αυτές σε στενές λωρίδες.
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Σ' ένα μέτριο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πιπεριές και τα κολοκυθάκια για 3'.
Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, τη μία σκ.σκόρδο σε φετάκια και τη μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε άλλα 2'-3'.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί για 1'.
Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το σκόρδο τριμμένο, καθώς και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε ακόμα σκληρά.
Τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά και τα ζεσταίνουμε όλα μαζί, ανακατεύοντας για 2'-3'.
Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το τυρί.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας επάνω τριμμένη μυζήθρα.