Υλικά
υλικά
400 γρ. στήθος κοτόπουλου
400 γρ. μπρόκολο (τα μπουκετάκια μόνο)
1 σκ.σκόρδο
2 κ.σ. αμυγδαλόψιχα καβουρδισμένη
1 κ.γ. σουσάμι καβουρδισμένο
1 κ.σ. μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. σησαμέλαιο
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Βάζουμε σε κατσαρόλα να ζεσταίνεται το νερό για το μπρόκολο.
Μόλις κοχλάσει ρίχνουμε αλάτι και το μπρόκολο και το βράζουμε για 2'-3'.
Το αφήνουμε να στραγγίξει καλά. Πλένουμε, σκουπίζουμε τα στήθη και τα χωρίζουμε σε δύο οριζόντιες φέτες το καθένα.
Τα πασπαλίζουμε με το μείγμα μπαχαρικών και όσο αλάτι θέλουμε ή καθόλου.
Λαδώνουμε τα δάχτυλά μας και τρίβουμε τα μπαχαρικά καλά πάνω στο κρέας πιέζοντας να κολλήσουν.
Λαδώνουμε ένα τηγάνι -γριλιέρα και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά τα κομμάτια για 3-4' από κάθε πλευρά.
Τα βγάζουμε και με μαχαίρι με πλατειά λάμα χωρίζουμε το κάθε κομμάτι σε δυο λεπτότερες φέτες.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε τις φέτες του κοτόπουλου, τα μπουκετάκια του μπρόκολου, το σκόρδο στα δύο, το σησαμέλαιο και τα αμύγδαλα και τα σοτάρουμε μερικά λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να ψηθεί τελείως το κοτόπουλο.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα προσεκτικά, να μη χωρίσει το μπρόκολο.
Προσθέτουμε, αν θέλουμε, περισσότερα μπαχαρικά ή καυτερό πιπέρι.
Στο τέλος, ρίχνουμε το σουσάμι, βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.