Φρέσκα φασολάκια με ξινομυζήθρα και καρύδια

Φρέσκα φασολάκια με ξινομυζήθρα και καρύδια
υλικά για 6 μερίδες
800 γρ. φρέσκα φασολάκια (ή κατεψυγμένα)
4 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
1/2 φλ.τσ. φρέσκια ξινομυζήθρα
1/2 φλ.τσ. καρυδόψιχα
2 σκ.σκόρδο
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε τα φασολάκια και τα βράζουμε σε λίγο αλατισμένο νερό γιά 15'-20'. Τα αφήνουμε 5'-6' σε σουρωτήρι, να στραγγίξουν καλά.  Σε μικρό, αντικολλητικό τηγανάκι καβουρδίζουμε τα καρύδια σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια 3'-4' και μόλις κρυώσουν τα χοντροκόβουμε.
Σε μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο, κομμένο σε χοντρά φετάκια, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει πολύ. Ρίχνουμε τα φασολάκια και τα γυρίζουμε με σπάτουλα 2'-3', να πάρουν το ελαιόλαδο και το άρωμα του σκόρδου, δοκιμάζοντας αν χρειάζονται περισσότερο αλάτι. Τα βάζουμε σε φαρδύ μπολ και ρίχνουμε το τυρί, κομματιασμένο με πιρούνι. Ανακατεύουμε καλά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα μισά καρύδια. Ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα καρύδια και τον μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen