Υλικά
υλικά
500 γρ. ανθότυρο ή φρέσκια μυζήθρα
100 γρ. φέτα
1/2 φλ.τσ. κρέμα γάλακτος
5 φύλλα ζελατίνας
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (το λευκό τμήμα)
1 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
1 κ.σ. φρέσκος κόλιαντρος ψιλοκομμένος*
1/2 κ.γ. μαραθόσπορο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο άσπρο πιπέρι
*τον αντικαθιστάτε με μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο
παρασκευή
Μουλιάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό για 7'-10΄, μέχρι να μαλακώσουν.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγανάκι την κρέμα και αποσύρουμε από τη φωτιά πριν πάρει βράση.
Στραγγίζουμε τις ζελατίνες και τις βάζουμε στη ζεστή κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθούν τελείως. Σε βαθύ σκεύος λιώνουμε με το πιρούνι τη φέτα.
Προσθέτουμε το ανθότυρο ή τη μυζήθρα και την κρέμα με τη ζελατίνα και τα δουλεύουμε μαζί να ενωθούν.
Ρίχνουμε το κρεμμυδάκι, το μαραθόσπορο και τα μυρωδικά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε, αν χρειάζεται, αλατοπίπερο. Ντύνουμε μια μακρόστενη φόρμα με μεμβράνη που να περισσεύει αρκετά στο τελείωμα.
Βάζουμε μέσα το μείγμα του τυριού και ισιώνουμε το τελείωμα.
Διπλώνουμε στην επιφάνεια τη μεμβράνη να τη σκεπάσει και το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον.Το σερβίρουμε κομμένο σε φέτες, πλάι σε τηγανιτά θαλασσινά ή λαχανικά ή λαδερά φαγητά.
Θα το ταιριάξετε πρωτότυπα με φρέσκα φασολάκια τηγανισμένα σε κουρκούτι.
Του ταιριάζει ακόμα και μια σάλτσα από ψητές πιπεριές Φλωρίνης, πολτοποιημένες στο μπλέντερ με λίγο ελαιόλαδο και ξίδι.