Υλικά
υλικά
350-400 γρ. ζύμη για πίτσα
250 γρ. κίτρινη μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ. φέτα σε μικρά κομμάτια
80 γρ. ρικότα ή ανθότυρο σε κομμάτια
80 γρ. παρμεζάνα σε φλοίδες
2 κ.σ. έτοιμη σάλτσα πέστο
2-3 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
8 ντοματίνια κομμένα στη μέση
από 1 κ.γ. φρέσκια ρίγανη και φρέσκο θυμάρι*
μερικά φύλλα βασιλικού ολόκληρα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ε.π. ελαιόλαδο
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 250ο.
Ανοίγουμε τη ζύμη αρκετά λεπτή και την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι για πίτσα.
Ρίχνουμε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και από πάνω απλώνουμε με το κουτάλι τη σάλτσα πέστο.
Βάζουμε τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες και σκεπάζουμε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
Σκορπίζουμε τα κομμάτια της φέτας.
Από πάνω μοιράζουμε τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θυμάρι.
Επάνω βάζουμε τα κομμάτια της ρικότα ή του ανθότυρου και τελειώνουμε με τις φλοίδες της παρμεζάνας.
Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε την πίτσα γιά 15'-20΄, μέχρι να ψηθεί από κάτω και να λιώσουν τα τυριά.
Μόλις τη βγάλουμε μοιράζουμε επάνω τα φύλλα του βασιλικού ολόκληρα (ή κομμένα, αν είναι πολύ μεγάλα).
Σερβίρουμε αμέσως. * η πίτσα μπορεί να γίνει και με λίγη ξερή ρίγανη και φρέσκο βασιλικό αν δεν διαθέτουμε τα άλλα μυρωδικά.