Follow us

Σικελιάνικη πίτσα με σάλτσα της Conza

Σικελιάνικη πίτσα με σάλτσα της Conza

Υλικά

υλικά

μία δόση ζύμης για μεγάλη πίτσα

3 μέτρια κρεμμύδια, σε ροδέλες

8 τοματίνια, κομμένα στη μέση

3 σκ.σκόρδο

8 φιλετάκια αντζούγιας

250 γρ. τυρί cacciocavalo ή pecorino Romano (η μια παλαιωμένη ελληνική γραβιέρα)

1 κ.σ. ρίγανη 

1/3 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τα 2/3 του ελαιολάδου και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύοντας συνέχεια, για 2'.

Σκεπάζουμε το τηγάνι για να αχνιστούν και να μαλακώσουν.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια και τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες, αλάτι και πιπέρι.

Σε 7'-8' που θα έχει πήξει ελαφρά η σάλτσα, αφαιρούμε τα σκόρδα και την κρατάμε στην άκρη.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο.

Ανοίγουμε τη ζύμη και την απλώνουμε σε λαδωμένο ταψάκι πίτσας.

Μοιράζουμε στη ζύμη ομοιόμορφα τα φιλετάκια της αντζούγιας και βάζουμε από πάνω το τυρί, κομμένο σε λεπτές φέτες.

Σκεπάζουμε με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.

Πασπαλίζουμε με ρίγανη και λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να λυώσει το τυρί και να ψηθεί η ζύμη από κάτω.

(Ανάλογα με τη ζύμη, μερικές φορές ψήνουμε πρώτα τη ζύμη γιά λίγο σκέτη).

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.