Υλικά
Χρόνος προετοιμασίας :20 λεπτά . Χρόνος μαγειρέματος : 20 λεπτά Βαθμός δυσκολίας : μέτριος Μερίδες :6-8υλικά
2 φύλλα σφολιάτας .
6-8 αβγά βραστά και ψιλοκομμένα
½ κιλό τυρί φέτα χονδροτριμμένη
1 ½ κουτ. σούπας δυόσμο φρέσκο η ξερό
1 κούπα σιμιγδάλι χονδρό
500 γρμ γάλα φρέσκο
250 γρμ Βιτάμ
1 κουτ.σούπας σουσάμι
ανάλογο αλάτι και πιπέρι.
Εκτέλεση
Αλείφουμε καλά με Βιτάμ ένα μέτριο ταψί .
Τοποθετούμε στην βάση του ένα φύλλο σφολιάτας .
Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα βραστά αβγά, τον δυόσμο και την φέτα και αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το γάλα μαζί με το Βιτάμ και αφήνουμε να πάρει μια ελαφριά βράση.
στη συνεχεία ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε έως ότου γίνει μια παχύρρευστη και σφικτή κρέμα.
Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα από το σιμιγδάλι μέσα στα υπόλοιπα Υλικά και ανακατεύουμε ώστε να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Ρίχνουμε την γέμιση στο ταψί, την απλώνουμε και κλείνουμε με το άλλο φύλλο της σφολιάτας.
σφραγίζουμε προσεκτικά τις πλευρές της πίτας με ένα πιρούνι, πατώντας και τα δυο φύλλα της σφολιάτας ώστε να κολλήσουν.
Πουδράρουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 c για 20 λεπτά περίπου.