Follow us

Κατσικάκι Αιγαιοπελαγίτικο γεμιστό και μαγειρεμένο στην γάστρα

Κατσικάκι Αιγαιοπελαγίτικο γεμιστό και μαγειρεμένο στην γάστρα

Υλικά

υλικά

½ κατσικάκι 4 κιλών  (από την μέση προς τον λαιμό)  

1 συκωταριά ψιλοκομμένη  

300 γρ. Βιτάμ 

350 γρ. ρύζι τύπου καρολίνα  

3-4 κλωναράκια δεντρολίβανο  

1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο  

½ ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο  

6 σκελίδες σκόρδο  

1 ½ ποτήρι του νερού λευκό ξηρό κρασί

½ κουτ.. γλυκού κοφτό κανέλα σε σκόνη.  

1 κουτ. γλυκού ρίγανη

ανάλογο αλάτι και πιπέρι  

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε την γέμιση: πλένουμε καλά τη συκωταριά, την ψιλοκόβουμε και την προβράζουμε.

στη συνέχεια την προσθέτουμε στα λαχανικά και μυρωδικά, τα οποία έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει και σοτάρει με τη μισή ποσότητα του Βιτάμ.

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε το ρύζι, το αλάτι, το πιπέρι, λίγη ρίγανη και την κανέλα και ανακατεύουμε καλά.

προσθέτουμε 3 -4 ποτήρια νερό και μισοβράζουμε το ρύζι. Γεμίζουμε το κατσικάκι, αφού το έχουμε αλείψει με κρασί μέσα κι έξω.

κάνουμε τρύπες κατά μήκος και τις γεμίζουμε με σκόρδο και αλατοπίπερο . Ράβουμε καλά με βαμβακερή κλωστή την κοιλίτσα και αλείφουμε με το άλλο μισό Βιτάμ, αφού πρώτα το έχουμε λιώσει.

Τέλος, ραντίζουμε το κατσικάκι με λίγο κρασί.Το βάζουμε στη γάστρα και το ψήνουμε για 3-4 ώρες στους 180ο c.

εάν έχουμε και την “σκεπή” του, την ράβουμε επάνω στην πλάτη του ώστε να μαγειρευτεί και να δώσει επιπλέον νοστιμιά.

Εάν δεν έχουμε γάστρα, τοποθετούμε το κατσικάκι σε ταψί, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό, το τυλίγουμε με λαδόκολλα και το ψήνουμε για 2 ώρες στους ιδίους βαθμούς.

Μετά βγάζουμε την λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλες 2 ώρες στους 160 ο c.

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.