Υλικά
Για τη ζύμη Υλικά
100 γρ. Βιτάμ λιωμένο
250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κιλό αλεύρι
2 αβγά
Για τη γέμιση
250 γρ. Βιτάμ
1 κιλό αρνίσιος κιμάς
1 κιλό ανθότυρο
1 ματσάκι κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σοτάρουμε τον κιμά μαζί με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τον άνηθο σε 250γρ.
Βιτάμ.
μόλις αρχίσει να κρυώνει προσθέτουμε το ανθότυρο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα Υλικά.
εν τω μεταξύ, φτιάχνουμε τη ζύμη, ανακατεύοντας καλά το μισό αλεύρι με το γιαούρτι και τα αβγά.
ανακατεύοντας, προσθέτουμε όσο αλεύρι χρειάζεται για να δημιουργηθεί ένα μαλακό αλλά σφιχτό ζυμάρι.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χωρίζουμε τη ζύμη στη μέση και ανοίγουμε 2 φύλλα.
Στρώνουμε το ένα σ’ ένα ταψί που έχουμε αλείψει ελαφρά με λίγο Βιτάμ.
Ρίχνουμε από πάνω τη γέμιση και καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο.
Αλείφουμε με το υπόλοιπο Βιτάμ και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει. Χρόνος προετοιμασίας: 45 λεπτά Χρόνος ψησίματος: 35 λεπτά Βαθμός δυσκολίας : μέτριος Μερίδες : 12