Follow us

Λαβράκι με χόρτα αβγολέμονο

Λαβράκι με χόρτα αβγολέμονο

Υλικά

υλικά

1200 γρ. λαβράκι (ή τσιπούρα, μυλοκόπι και άλλο ψάρι όχι μικρότερο των 350 γρ. το καθένα)

1 κ. σέσκουλα και σπανάκι, στην αναλογία που θέλετε

2 μαραθόριζες (φινόκιο)

10 φρέσκα κρεμμυδάκια σε φετάκια

2 πράσα (μόνο το λευκό) σε φετάκια

1/2 φλ.τσ. άνηθο

1/2 φλ.τσ. ούζο

1/2 φλ.τσ. ε.π. αλαιόλαδο

1 αβγό

2 λεμόνια, το χυμό

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Πλένουμε, καθαρίζουμε και αλατίζουμε τα ψάρια.

Τα βάζουμε στη σειρά, σε φαρδύ τηγάνι ή κατσαρόλα, μαζί με το φινόκιο σε φέτες και 1/2 φλ.τσ.

νερό, σκεπάζουμε και τ' αχνίζουμε για 3'-4', γυρίζοντάς τα μία φορά (μπορεί να χρειαστεί να τα αχνίσουμε σε δύο δόσεις).

Τα βγάζουμε (κρατάμε το ζωμό) και τα χωρίζουμε σε φιλέτα, αφαιρώντας με προσοχή κόκαλα και κεφάλι.Πλένουμε σέσκουλα και σπανάκι και τα ζεματάμε για 1' σε νερό που βράζει, προσθέτοντας αλάτι.

Τα στραγγίζουμε, πιέζοντας να φύγουν όσο περισσότερα υγρά γίνεται και τα χοντροκόβουμε.

Σε μία φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα πράσα για 2'.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και τη μαραθόριζα στραγγισμένη από το ζωμό και κομμένη σε κυβάκια.

Σοτάρουμε για 2'-3' μέχρι να μαλακώσουν.

Σβήνουμε με το ούζο και αφήνουμε να σιγοβράσει 1'.

Προσθέτουμε τα χόρτα και σοτάρουμε σε μέτρια-δυνατή φωτιά 2'-3'.

Ακουμπάμε επάνω τα φιλέτα του ψαριού, προσθέτουμε το ζωμό τους και αφήνουμε να σιγοβράσουν 5'-6'.

Στο τέλος ρίχνουμε τον άνηθο, πιπέρι και το χυμό των λεμονιών και αφήνουμε ακόμα 2'-3'.

Αφαιρούμε με προσοχή τα φιλέτα των ψαριών και γέρνουμε την κατσαρόλα να πάρουμε το ζουμί της. Σ΄ένα μπολ χτυπάμε το αβγό με σύρμα, μέχρι ν' αφρίσει.

Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζουμί συνεχίζοντας το χτύπημα και κατόπιν ρίχνουμε το αβγολέμονο στην κατσαρόλα και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2', να πήξει ελαφρά.

Μοιράζουμε τα χόρτα στα πιάτα και βάζουμε επάνω τα φιλέτα των ψαριών.

Τα περιχύνουμε με σάλτσα και ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.