Υλικά
υλικά
4 μισά στήθη κοτόπουλου
1/2 φλ.τσ. αλεύρι
2 κ.σ. σκόρδο σε σκόνη
από 1 κ.γ. πάπρικα, θυμάρι ξερό, αλάτι, πιπέρι
1/2 φλ.τσ. ψίχουλα ψωμιού
1/2 φλ.τσ. γάλα
1 αβγό
3/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο γιά το τηγάνισμα
παρασκευή
Κόβουμε το κάθε στήθος κοτόπουλο οριζόντια και κατόπιν σε μικρότερα κομμάτια.
Σε μικρό αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1κ.σ ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα ψίχουλα μέχρι να ροδίσουν.
Σε βαθύ πιάτο ανακατεύουμε το αλεύρι με όλα τα ξερά υλικά και τα ψίχουλα.
Σε άλλο πιάτο χτυπάμε το αβγό με το γάλα.
Σε βαθύ τηγάνι ή φριτέζα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο στους 175ο.
Βουτάμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο μείγμα του αβγού , κατόπιν στο μείγμα του αλευριού και τηγανίζουμε γιά 5' περίπου, ανάλογα και με το μέγεθος των κομματιών, ανακατεύοντας.