Υλικά
Υλικά
4-5 αυγά, 150γρ ομβριές κορφολογημένες (άγρια σπαράγγια),
3 τεμ. φρέσκα κρεμμυδάκια,
6 κλωνάρια μάραθο,
6 κλωνάρια δυόσμο,
6 κλωνάρια άνηθο,
70γρ τυροβολιά Μυκόνου,
αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο.
παρασκευή
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βράζουμε τις ομβριές σε ελάχιστο νερό (αλατισμένο) και τις αφήνουμε μέχρι να πιουν όλο το νερό.
Στην συνέχεια προσθέτουμε ελαιόλαδο και τις σοτάρουμε ελαφρά.
Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα και καλύπτουμε με ένα μείγμα από τα χτυπημένα αυγά μαζί με όλα τα μυρωδικά-χοντρό-κομμένα- αλάτι και πιπέρι.
Τα αφήνουμε στην φωτιά έως ότου η φριτατά μας να κάνει μια κρούστα.
Το τελευταίο υλικό που προσθέτουμε είναι η τυροβολιά σε κομμάτια.
Μετά βάζουμε το τηγάνι μας σε προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμών για 5-8 λεπτά ακόμα.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπερι και μια κουταλιά αγουρέλαιο.(Προσοχή!! Το τηγάνι μας δεν πρέπει να έχει πλαστική λαβή για να μπει στο φούρνο).