Follow us

Φριτάτα φόρμας με σπαράγγια

Φριτάτα φόρμας με σπαράγγια

Υλικά

υλικά

18-20 πράσινα σπαράγγια

12 αβγά

2 φλ. τσ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη (ή άλλο κίτρινο τυρί ανάλογης γεύσης)

10 φρέσκα κρεμμυδάκια, καθαρισμένα, ψιλοκομμένα

1/2 ματσάκι μάραθο, χωρίς κοτσάνια, ψιλοκομμένο (ή άνηθο)

2 σκ. σκόρδο, λειωμένες

1 κ.σ. θυμάρι ( κατά προτίμηση, φρέσκο)

1 φλ.τσ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

1 φλ.τσ. γάλα πλήρες

2 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι

παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190ο.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια: κόβουμε την τρυφερή κορυφή περίπου στα 5-6 εκ.

Πετάμε το σκληρό μέρος του κοτσανιού και βγάζουμε τη σκληρή φλούδα από το υπόλοιπο.

Βράζουμε λίγο νερό με αλάτι και ρίχνουμε τα κοτσάνια για 3', κατόπιν προσθέτουμε τις κορυφές για άλλα 3΄.

Στραγγίζουμε και ρίχνουμε αμέσως σε κρύο νερό.

Κόβουμε τα κοτσάνια σε μικρότερα κομμάτια και τις κορυφές στη μέση.

Σε μεγάλο μπολ χτυπάμε τ' αβγά με λίγο αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρό είναι το τυρί μας) και μπόλικο πιπέρι.

Προσθέτουμε το γάλα και λίγο -λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με το σύρμα, για να μη σβολιάσει.

Ρίχνουμε στο μείγμα τα κρεμμυδάκια, το μάραθο (ή άνηθο), το σκόρδο και το θυμάρι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και τα σπαράγγια και ανακατεύουμε με κουτάλι.Λαδώνουμε μια αντικολλητική φόρμα με τρύπα στη μέση και ρίχνουμε το μείγμα.

Βάζουμε στο φούρνο για 40'-45΄, μέχρι να στερεοποιηθεί.

Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά πριν το ξεφορμάρουμε.

Σερβίρουμε τη φριτάτα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος ή και κρύα.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.