Σαλάτα με σπανάκι και φράουλες

Σαλάτα με σπανάκι και φράουλες
υλικά
500 γρ. νεαρό, τρυφερό σπανάκι
1 φλ.τσ. φύλλα ρόκας
1 φλ.τσ. φράουλες
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 φλ.τσ. αμύγδαλα καβουρδισμένα
1 κ.σ. σουσάμι καβουρδισμένο
για τη βινεγκρέτ:
1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
3 κ.σ. μηλόξιδο
1 κ.σ. μελάσα ροδιού
1 κ.σ. παπαρουνόσπορο
1/2 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

πλένουμε πολύ καλά και στεγνώνουμε τα φύλλα από το σπανάκι. Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι και τις κόβουμε στη μέση. Κόβουμε σε λεπτά φετάκια το λευκό μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Χοντροκόβουμε στο μούλτι τα καβουρδισμένα αμύγδαλα. Χτυπάμε καλά τα υλικά της βινεγκρέτ με αλάτι και πιπέρι. Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε όποιο από τα υλικά θέλουμε επιπλέον. Ανακατεύουμε καλά τα σαλατικά με τη βινεγκρέτ και τα μεταφέρουμε σε απλωτή σαλατιέρα. Σκορπίζουμε επάνω τα αμύγδαλα και το σουσάμι και γαρνίρουμε με δυό φράουλες ολόκληρες.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen