Φιλέτο από γουρουνάκι µε σάλτσα φέτας

Φιλέτο από γουρουνάκι µε σάλτσα φέτας
ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
Χρόνος προετοιµασίας: 30 λεπτά 

2 χοιρινά φιλέτα (800 γρ. περίπου) κοµµένα σε χοντρές φέτες

ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΔΑ
1 κουτ. γλυκού θυµάρι ξερό ή µερικά κλωνάρια φρέσκο
6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας µείγµα µπαχαρικών για κοτόπουλο
αλάτι, πιπέρι
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
200 γρ. φέτα πικάντικη
1 φλιτζάνι γάλα φρέσκο
1 λεµόνι (τον χυµό)
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ

Από την προηγούµενη µέρα, ή τουλάχιστον για 30 λεπτά πριν το µαγείρεµα, µαρινάρουµε τα φιλέτα και τα φυλάµε σε κλειστό τάπερ στο ψυγείο. Χτυπάµε στη δυνατή ταχύτητα του µπλέντερ όλα µαζί τα υλικά της σάλτσας µέχρι να γίνουν κρέµα. Βγάζουµε το κρέας από τη µαρινάδα και το στεγνώνουµε καλά µε χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουµε καλά σε δυνατή φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουµε τα φιλέτα µε λίγο αλάτι και λίγο µείγµα µπαχαρικών για 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρουµε µε τη σάλτσα και φρεσκοτηγανισµένες, λεπτές πατατούλες.

TIP
* Στη µαρινάδα χωράει οποιοδήποτε αρωµατικό. Αν δε µας βρίσκεται θυµάρι: ρίγανη, θρούµπι, σπόροι κόλιαντρου ή οποιοδήποτε µείγµα µπαχαρικών, ακόµη και ξύσµα από λεµόνι ή φλούδα πορτοκαλιού. 



Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen