Follow us

Μπουρεκάκια με γαρίδες

Μπουρεκάκια με γαρίδες

Υλικά

υλικά

1/2 πακέτο φύλλο κρούστας

300 γρ. γαρίδες βρασμένες για 3' και καθαρισμένες

4 φρέσκα κρεμμυδάκια, το λευκό τμήμα

1 μικρό ξερό κρεμμύδι

1 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

4 κ.σ. αλεύρι

4 κ.σ. ε.π.ελαιόλαδο

3/4 φλ.τσ. γάλα ζεστό

1 αβγό χωρισμένο

2 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

λίγη πάπρικα γλυκιά

ελαιόλαδο ή βούτυρο για το άλειμμα

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

παρασκευή

Ψιλοκόβουμε τις γαρίδες και τα κρεμμύδια.

Σ' ένα τηγανάκι ζεσταίνουμε 2 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια για 3'-4'.

Προσθέτουμε τις ψιλοκομμένες (μικρά κομματάκια) γαρίδες, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Αφήνουμε να κρυώσουν στο τηγάνι.

Ετοιμάζουμε μια μπεσαμέλ, ζεσταίνοντας σε κατσαρολάκι 4 κ.σ ελαιόλαδο μέχρι να κάψει.

Προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντας συνέχεια, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ξανθύνει ελαφρά.

Προσθέτουμε το ζεστό γάλα και ανακατεύουμε στη φωτιά μέχρι να πήξει.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον κρόκο του αβγού ανακατεύοντας ζωηρά, αλάτι και πιπέρι και το τριμμένο τυρί.

Μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε και το μείγμα του τηγανιού. Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας, λαδωμένο και χωρίζουμε κατά μήκος λωρίδες πλάτους περίπου 5 εκ.

Βάζουμε στην άκρη λίγη γέμιση και διπλώνουμε το φύλλο προς τα πάνω μέχρι το τέλος, σχηματίζοντας τρίγωνο πιτάκι.

Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα φύλλα και τη γέμιση, τοποθετώντας τα πιτάκια σε βουτυρωμένο ταψάκι.

Στο τέλος, τα αλείφουμε με λίγο χτυπημένο ασπράδι και τα πασπαλίζουμε με πάπρικα.

Τα ψήνουμε για 25΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.