Follow us

Λιβανέζικα σπανακοπιτάκια

Λιβανέζικα σπανακοπιτάκια

Υλικά

υλικά

για τη ζύμη:

200 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις

6-7 κ.σ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γ. αλάτι

νερό, όσο χρειαστεί

για τη γέμιση:

500 γρ. φρέσκο, τρυφερό, καθαρισμένο σπανάκι

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 λεμόνι, το χυμό

5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο

1 κ.σ. κουκουνάρι

1/2 κ.σ. σουμάκ (σε καταστήματα μπαχαρικών)

3/4 κ.γ.αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

αβγό για το άλειμμα

παρασκευή

Γιά να φτιάξουμε τη ζύμη ανακατεύουμε σε βαθύ σκεύος το αλεύρι με το αλάτι, κάνουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα και ρίχνουμε το λάδι.

Τρίβουμε τα υλικά με τα δάχτυλα μέχρι να σχηματιστούν ψίχουλα και κατόπιν ρίχνουμε 2 κ.σ κρύο νερό και ζυμώνουμε, να σχηματιστεί μια μέτρια, εύπλαστη ζύμη.

Δεν τη ζυμώνουμε πολλή ώρα.

Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την αφήνουμε να σταθεί στο ψυγείο περίπου1 ώρα. Πλένουμε το σπανάκι, το στεγνώνουμε και το ψιλοκόβουμε.

Το ανακατεύουμε καλά με το κρεμμύδι και το αλάτι και το αφήνουμε να σταθεί 1/2 ώρα.

Καβουρδίζουμε ελαφρά το κουκουνάρι σε ένα αντικολλητικό τηγανάκι, ανακατεύοντας 2', σε χαμηλή φωτιά.

Στίβουμε το σπανάκι με το χέρι να φύγουν τα υγρά που έχει αφήσει.

Ανακατεύουμε το χυμό λεμονιού, το λάδι, το σουμάκ, το κουκουνάρι και πιπέρι και τα προσθέτουμε στο σπανάκι, ανακατεύοντας πολύ καλά.

Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.

Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη εκτός ψυγείου και την ανοίγουμε σε λεπτό φύλλο.

Κόβουμε κύκλους διαμέτρου 8 εκ., με τη βοήθεια π.χ.

ενός φλιτζανιού.

Βάζουμε λίγη γέμιση στη μέση, αλείφουμε λίγο αβγό στην άκρη και κλείνουμε το πιτάκι πιάνοντάς το με τα τρία δάχτυλα, σχηματίζοντας τρίγωνο που ενώνεται στο κέντρο (φυσικά μπορούμε να δώσουμε και σχήμα μοσοφέγγαρου).

Τοποθετούμε τα πιτάκια σε ταψί καλυμμένο με χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε για 20'-25΄, μέχρι να ροδίσουν.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.