Υλικά
υλικά
1 πακέτο σφολιάτα (περ. 500 γρ.)
1 φλ.τσ. λιαστές ντομάτες σε ελαιόλαδο, στραγγισμένες
1/2 φλ.τσ. σκληρή φέτα σε κομμάτια
2 κ.σ. φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1 αβγό, ελαφρά χτυπημένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο αλεύρι
παρασκευή
Αν η σφολιάτα είναι από το ψυγείο, την αφήνουμε να ξεπαγώσει 45' έως 1 ώρα.
Έχουμε στραγγίξει καλά τις λιαστές ντομάτες και τις ψιλοκόβουμε.
Λιώνουμε τη φέτα με πιρούνι και την ανακατεύουμε με τη λιαστή ντομάτα, χωρίς να την πολτοποιήσουμε.
Ρίχνουμε στο μείγμα φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Απλώνουμε τη σφολιάτα σε αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλο με διαστάσεις 30εκ.Χ 35εκ.
και πάχους 4 χιλ., κόβοντας ίσια τα τελειώματα.
Απλώνουμε επάνω ομοιόμορφα το μείγμα λιαστής ντομάτας- φέτας και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το δεντρολίβανο.
Γυρίζουμε ρολό προς τα μέσα τις δύο μακριές πλευρές της ζύμης, έτσι ώστε να συναντηθούν ακριβώς στο κέντρο του φύλλου.
Αλείφουμε με λίγο αβγό το σημείο που ενώνονται τα δύο ρολά, ώστε να κολλήσουν.
Μεταφέρουμε προσεκτικά τη ζύμη σε ταψάκι και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα ή περισσότερο.
Ανάβουμε το φούρνο στους 200ο.
Βγάζουμε το ρολό από το ψυγείο και το κόβουμε σε φετάκια πάχους 1 εκ., χρησιμοποιώντας πολύ κοφτερό μαχαίρι.
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψάκι (κατά προτίμηση σε χαρτί ψησίματος) και τα αλείφουμε με αβγό.
Τα ψήνουμε για 12'-15΄, μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Μπορούμε να τα ετοιμάσουμε και από την προηγούμενη μέρα.