Follow us

Ζυμαρικά με ψητά τοματίνια και τριμμένη μυζήθρα

Ζυμαρικά με ψητά τοματίνια και τριμμένη μυζήθρα

Υλικά

υλικά

300 γρ. χοντρά ζυμαρικά τύπου ριγκατόνι ή και πιο μεγάλα

600 γρ. τοματίνια στρογγυλά ή μακρόστενα

100 γρ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού τριμμένη

50 γρ. τριμμένη μυζήθρα

3 σκ.σκόρδο, λιωμένες

1 κ.γ. ξερό βασιλικό

1 κ.γ. ξερό θυμάρι

1 καυτερή πιπερίτσα (προαιρετικά)

1 μπάλα μοτσαρέλα βουβαλίσια (προαιρετικά)

1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο

αλάτι, πιπέρι 

παρασκευή

Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου.

Χωρίζουμε τα 2/3 από τα τοματίνια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ ή στη μηχανή του πουρέ.

Τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα, με 5 κ.σ ελαιόλαδο, την πιπερίτσα, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα σε μέτρια φωτιά, για 5'-6', προσθέτοντας προς το τέλος το μισό σκόρδο.

Αναμειγνύουμε τη φρυγανιά με το υπόλοιπο σκόρδο, τη μισή μυζήθρα, 3 κ.σ ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Χωρίζουμε τα υπόλοιπα τοματίνια στη μέση, τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε καλά με το μείγμα της φρυγανιάς.

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα άφθονο νερό να βράσει για τα ζυμαρικά.

Στρώνουμε ένα ταψάκι με χαρτί ψησίματος και απλώνουμε επάνω τα τοματίνια.

Τα βάζουμε στο φούρνο, σε απόσταση 5-6 εκ.

από το γκριλ και τα ψήνουμε 5'-6'.

Στο τέλος, τα πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και αφήνουμε άλλο 1'.

Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα ρίχνουμε στη σάλτσα, ανακατεύοντας 1' στη φωτιά.

Προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τα μοιράζουμε στα πιάτα με τα ζεστά τοματίνια από πάνω και κομμάτι μοτσαρέλας.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.