Follow us

Βελούδο από πατάτες με μπέικον και πράσο

Βελούδο από πατάτες με μπέικον και πράσο

Υλικά

Υλικά

 300 γρ. πατάτες, καθαρισμένες και κομμένες σε μεσαίο καρέ 50 γρ. βούτυρο 50 γρ. ελαιόλαδο  75 γρ. κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε λεπτές φέτες 150 γρ. πράσα, κομμένα σε λεπτές φέτες 50 γρ. μπέικον, κομμένο σε μεσαίο καρέ 350 γρ. ζωμός κοτόπουλου 

100 γρ. κρέμα γάλακτος 10 κλωναράκια θυμάρι καθαρισμένο Αλάτι 

Εργαλεία 

 * Κατσαρόλα * Μπλέντερ * Επιφάνεια κοπής * Μαχαίρι chef * Σινουά (Chinois) * Πίλερ (Ρeeler) * Κουτάλα ανακατέματος 

παρασκευή

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα πράσα και το μπέικον, τα αλατίζουμε και τα «ιδρώνουμε» μέχρι να μαλακώσουν καλά.

Προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου.

Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ζωμό, φέρνουμε σε βρασμό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε τη σούπα και τη σιγοβράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.

Δοκιμάζουμε τη γεύση, προσθέτοντας αλάτι, αν χρειαστεί, προσθέτουμε την κρέμα και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά ακόμη.

Αλέθουμε πολύ καλά τη σούπα στο μπλέντερ.

Περνάμε από πολύ ψιλή σήτα.

Αλατίζουμε κι άλλο, αν χρειάζεται.

Αν δεν τη σερβίρουμε αμέσως, την κρυώνουμε γρήγορα και τη διατηρούμε στη συντήρηση του ψυγείου.

Η σούπα αυτή μπορεί να σερβιριστεί και κρύα.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.